Türkiye’nin bilinen şeker üreticilerinden olan Bor Şeker, halka arz oluyor. Şirketin halka arzı için 7-8-9 Şubat 2024 tarihlerinde talep toplanacak. Halka arza katılacak pek çok yatırımcı, şirketin sahibini ve faaliyetlerini araştırıyor. Peki, Bor Şeker kimin? Bor Şeker ne iş yapar? İşte detaylar…
Bor Şeker kimin?
Bor Şeker’in beş pay sahibi bulunmaktadır. Pay sahiplerinin isimleri şöyle:
- Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
- Emir Haktan Dişli
- Sadık Enes Dişli
- Eren Ali Dişli
- Handan Dişli
Şirket sermayesinin yüzde 50’sini temsil eden fonun kurucusu Arz Portföy’dür. Arz Portföy’ün pay sahipliği ise şöyle
- %45 Ayhan Özgürel
- %45 Mehmet Sami Saylan
- %10 Murat Onuk
Bor Şeker ne iş yapar?
1983 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından kurulan Bor Şeker, 2018 yılında özelleştirilmiş ve DSL Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.‘ye satılmıştır.
Şirket; kristal, toz ve küp şeker üretimi ve ticareti, şeker sanayisinin yan ürünü olan yaş küspe, kuru küspe, melaslı kuru küspe, kireç taşı, elektrik üretimi ile tohum ve gübre ticareti yapmaktadır.
Bor Şeker halka arzı
Bor Şeker, 7-8-9 Şubat 2024 tarihlerinde halka arz oluyor. Şirketin her bir hissesi 26,54 TL‘den satışa sunuluyor. Halka arzın büyüklüğü ise 1,85 Milyar TL oldu.
Bor Şeker halka arz hakkında merak edilenler! [BORSK]
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından kurulan ve 2018 yılında özelleştirilen Bor Şeker A.Ş., 7-8-9 Şubat 2024 tarihlerinde halka arz oluyor. Sermaye artırımı ve ortak satışı şeklinde gerçekleşecek halka arzın büyüklüğü 1,85 Milyar TL oldu. Peki, Bor Şeker katılım endeksine uygun mu? Halka arz gelirleri nasıl kullanılacak? Bor Şeker halka arz hangi bankalarda var? Bu yazımızda Bor
İlgili İçerik