Onur Yüksek Teknoloji kimin, ne iş yapar?

Onur Yüksek Teknoloji kimin, ne iş yapar?

Onur Yüksek Teknoloji A.Ş.’nin halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Şirketin borsa kodu “ONRYT” olarak belirlendi. Halka arz onayının ardından yatırımcılar, şirketin sahibini ve faaliyetlerini merak ediyor. Peki, Onur Yüksek Teknoloji kimin? Onur Yüksek Teknoloji ne iş yapar? İşte şirket hakkında merak edilenler…

Onur Yüksek Teknoloji kimin?

Onur Yüksek Teknoloji A.Ş.’nin 4 pay sahibi bulunuyor. Bu pay sahiplerinin isimleri ve sermayedeki payları şöyle:

  • %25 Cengiz Dede
  • %30 Noyan Burçin Dede
  • %30 Tolga Dede
  • %15 Nurgül Dede

Şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Dede‘dir. ODTÜ Elektrik Mühendisliği bölümü mezunu olan Cengiz Dede, 1980 yılında Onur Taahhüt ve Müşavirlik adlı firmasını kurmuş, 1991 yılında ise Onur Yüksek Teknoloji A.Ş.’yi kurmuştur.

Onur Yüksek Teknoloji halka arz hakkında merak edilenler

Kuruluşu 1980 yılına dayanan Onur Yüksek Teknoloji A.Ş.'nin halka arz başvurusu onaylandı. Sivil ve askeri haberleşme çözümleri sunan şirket, 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde talep toplayacak. Her bir payın 49,50 TL'den satışa sunulacağı halka arzda Tamamı Eşit Dağıtım yapılacak. Toplamda 19,730,000 TL nominal değerli hisse halka arz edilirken, halka arz büyüklüğünün 976 Milyon TL olması öngörülüyor. Ayrıca, şirketin halka arzı katılım endeksine

İlgili İçerik

Onur Yüksek Teknoloji ne iş yapar?

Onur Yüksek Teknoloji, sivil ve askeri haberleşme çözümleri için mühendislik hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştur.

Kuruluşunun ilk yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO’nun iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için haberleşme sistemlerinin tedarik ve entegrasyonunu gerçekleştiren şirket, bu alandaki uzmanlığını zamanla artırmıştır.

Onur Yüksek Teknoloji, kazandığı mühendislik tecrübesiyle 1990’lı yıllardan itibaren hem sivil hem de savunma sanayii projelerinde uluslararası firmaların güvenilir iş ortağı olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu süreçte, deniz trafiğini izleme ve kontrol sistemleri, meteorolojik radar sistemleri ve gemi seyir radar sistemleri gibi birçok entegrasyon projesine imza atmıştır.

TÜBİTAK tarafından da desteklenen çalışmalar neticesinde telsiz sistemleri entegrasyonu ve IP tabanlı ağ teknolojileri alanında yedekli ve gerçek zamanlı ses ve veri haberleşme sistemleri tasarımında dünya çapında sayılı firmalar arasında yer almıştır.

Haberleşme sistemlerinin üretimi yanında, uluslararası standartlara uyumlu sivil ve askeri havacılık sistemlerinin entegrasyonunu yapabilen yerli firmalardandır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na kayıtlı olan AR-GE merkezi, 2023 yılında Ankara Sanayi Odası tarafından “AR-GE ve YENİLİK” kategorisinde ödüllendirilmiştir.

Şirketin hizmet sunduğu kuruluşlar arasında; Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, ASELSAN, TUSAŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Devlet Demiryolları (TCDD) ve yurtdışındaki çeşitli havacılık kurumları bulunmaktadır.