Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketin halka arzına onay verdi. Halka arz onayı sonrası pek çok yatırımcı Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin sahibini ve ne iş yaptığını araştırıyor. Peki, Şeker Yatırım kimin? Şeker Yatırım ne iş yapar? İşte şirketin sahibi ve faaliyet alanları hakkında kısaca bilgi…
Şeker Yatırım kimin?
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hisselerinin yüzde 99,04’ü Şekerbank‘a aittir. Şekerbank’ın pay sahipleri ve oranları ise şu şekilde:
%31,06 Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı
%12,06 Samruk-Kazyna Invest LLP
%6,44 Şekerbank T.A.Ş. Sosyal Sigorta Sandığı Vakfı
%50,44 Diğer
Şeker Yatırım ne iş yapar?
Şeker Yatırım, 1996 yılında Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulmuş bir şirkettir. Müşterilerine sermaye piyasası ürünleri sunmaktadır. Şirketin faaliyet alanları şunlardır:
Aracılık hizmeti
Pay ve VİOP piyasası işlemleri
Sabit getirili menkul kıymet işlemleri
Kurumsal finansman
Yatırım danışmanlığı
Kaldıraçlı alım satım işlemleri
SWEET yurt dışı işlem platformu
Şeker Yatırım, İstanbul’da bulunan genel müdürlük, İzmir ve Ankara’da bulunan 2 şubesi ve Şekerbank’ın tüm şubelerinde hizmet vermektedir.
Şirket, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin yayımladığı Aracı Kurumların Karşılaştırmalı 2022 yılı 9 aylık verilerine göre, sektörde 64 aracı kurum arasında özsermaye büyüklüğü açısından 27. sırada bulunuyor.
Şeker Yatırım, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayını aldı. SPK bültenine göre, sermaye artırımı ve ortak satışı şeklinde yapılacak halka arzda 120.000.000 TL olan şirket sermayesi 35.000.000 TL artırılarak 155.000.000 TL'ye yükseltilecek. Halka arzda her bir pay 7 TL'den satışa sunulacak.Bu yazımızda Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş